$esc.json('Jotain "muuta" tahan') Jotain "muuta" tahan Jotain "muuta" tahan
POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen tästä
Talous

Uusien autojen kauppa sukelsi, K Auto starttaa luksusauto Bentleyn myynnin suunnitellusti syksyllä

Ensirekisteröintien vähentyminen ajoi K Auton yt-neuvotteluihin. Keskon usko luksusauto Bentleyn menekkiin Suomessa ei kuitenkaan horju.
Jarmo Palokallio
Luksusautomerkki Bentleyn Suomen-hinnasto tulee julki vasta lähiviikkoina.

"Bentleyn myynti alkaa suunnitellusti syksyllä Espoon myyntipisteessä", vakuuttaa K Auto Oy:n toimitusjohtaja Johan Friman Maaseudun Tulevaisuudelle.

K Auto Oy ja K Caara Oy ilmoitti tiistaina käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on henkilöstömäärän sopeuttaminen ja organisaatiorakenteen uudistaminen vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Neuvotteluiden arvioidaan johtavan enintään 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Alkuvuoden aikana henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on pudonnut yli 12 prosenttia viime vuodesta.

K Auton Frimanin mukaan automyynnin lasku on koskenut kaikkia K-Auton merkkejä. Syitä ovat kuluttajien kokema epävarmuus autoalan murroksessa, uuden päästömittaustavan käyttöönotto viivästyksineen ja ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen määrän selvä kasvu.

K-Auton maahantuomiin merkkeihin lukeutuu myös Volkswagen-konserniin kuuluvien luksusautojen kuten Porschen – ja tulevasta syksystä alkaen Bentley. Vuodesta 1998 lähtien Bentley on kuulunut Volkswagen-konserniin.

K-Auto toi Suomeen viime vuonna hyötyautot mukaan lukien yli 25 000 uutta autoa. Frimanin mukaan Bentleystä K Auto on jo saanut "joitakin ennakkotilauksia". Automerkin Suomen-hinnasto tulee julki vasta lähiviikkoina.

"Bentleyn hybridin neuvottelut ovat loppusuoralla", Johan Friman kertoo.

Hybridimalleissa Suomen autovero on kohtuullisempi kuin pelkällä bensiini- tai dieselmoottorilla varustetuissa henkilöautoissa.

Hän arvioi K Auton voivan myydä 10–20 Bentleytä vuodessa. Merkin myynti jää kappaleissa vähäiseksi, mutta maahantuonnilla K Auto haluaa myös olla Volkswagen-konsernin hyvä kumppani Suomessa.

Kun K Auto Oy tammikuussa kertoi merkin maahantuonnin alkavan MT kertoi jutussaan, että halvimmillaan Bentleyn saa alleen ykkösellä alkavalla hinnalla. Lähelle 200 000 euroa se saattaa silti päätyä.

Halukkaille ostajille on tietenkin tarjolla mallistossa myös hinnakkaampia versioita.

K Auto Oy toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT-, CUPRA- ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa.

K Auto Oy toimii myös MAN-kuorma-autojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN- ja Neoplan-linja-autojen maahantuojana Suomessa.

Luksusautomerkeistä yhtiön edustaman Porschen myynti nousi viime vuonna 300 autoon. Tänä vuonna myynti jää tästä jälkeen:

"Jonnekin 200–250 auton väliin", arvioi Friman.

Lue lisää:

K-Auto aloittaa Bentleyn maahantuonnin

Menikö Keskon autokaupan laajentumisinto yli? K Auto Oy ja K Caara Oy aloittavat lähes 1500 henkilöä koskevat yt-neuvottelut

LUE LISÄÄ